+30 210 2110820 

Ποιοι είμαστε σε αριθμούς

28+

χρόνια λειτουργίας

7

ειδικότητες

230+

εκπαιδευόμενοι για το 2022-2023

50+

εκπαιδευτικοί και ειδικό επιστημονικό προσωπικό

Σκοποί και Στόχοι των Προγραμμάτων Κατάρτισης

Η φοίτηση στη Σχολή διαρκεί 2 χρόνια (1.800 ώρες κατάρτισης) και είναι επιδοτούμενη. Τα προγράμματα κατάρτισης που λειτουργούν στη Σχολή στοχεύουν στην επαγγελματική εξειδίκευση ανέργων ατόμων με αναπηρία σε ειδικότητες που συνάδουν με την ιδιαιτερότητα τους, έτσι ώστε οι απόφοιτοι να μπορέσουν να εργασθούν σε διάφορους τομείς της οικονομίας ή να αυτοαπασχοληθούν. Παράλληλα οι καταρτιζόμενοι κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων κατάρτισης απολαμβάνουν ψυχοκοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη, τόσο από το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό, όσο και από συνεργαζόμενους εξωτερικούς φορείς, ώστε να εμψυχωθούν και να ενθαρρυνθούν στην απόκτηση επαγγελματικών προσόντων, να διευρύνουν τις δεξιότητες και κλίσεις τους και να προετοιμασθούν για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας. [ΚΕΘΕΑ] [ΚΕΕΛΠΝΟ] [Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα/ Καισαριανής της Α Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου] [Φάρος Τυφλών] 
Μετά την αποφοίτηση τους από τη Σχολή, η Υπηρεσία Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της ΔΥΠΑ και τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ), αναλαμβάνουν την απορρόφηση τους από την αγορά εργασίας. 

Το Προσωπικό της Σχολής

Το προσωπικό που στελεχώνει τη Σχολή αποτελείται από το Διευθυντή, τον Υποδιευθυντή το εκπαιδευτικό προσωπικό και ένα πλέγμα συνοδευτικών υποστηρικτικών υπηρεσιών που αποτελείται από: 
-Ψυχολόγους, 
-Κοινωνικούς Λειτουργούς, 
-Νοσηλευτές και
-Διερμηνείς Νοηματικής.

 
 
Πρόκειται για ανθρώπους με μακρά θητεία στην κατάρτιση Ατόμων με Αναπηρία που αντιμετωπίζουν τους καταρτιζόμενους  με ενσυναίσθηση και με ευθύνη του κοινωνικού έργου που επιτελούν.  

Σε ποιους απευθύνονται τα προγράμματα κατάρτισης

Δικαίωμα φοίτησης στα προγράμματα της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών έχουν όσοι πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:   

α) Τα άτομα µε ποσοστό αναπηρίας πάνω από 50% (κατόπιν Πιστοποίησης από ΚΕΠΑ), ηλικίας από 18 έως 58 ετών, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή εθνικότητας και µε παθήσεις όπως:

- σωματικές αναπηρίες

- κινητικά προβλήματα

- οργανικές ανεπάρκειες (καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, λευχαιμία, καρκίνο, ηπατίτιδα Β, C, σκλήρυνση κατά πλάκας, AIDS κ.λπ.)

- κώφωση-βαρηκοΐα

- ελαφρά νοητική υστέρηση

- ολική ή μερική τύφλωση (τα άτομα αυτά φοιτούν στον Φάρο Τυφλών)

- ψυχιατρικές ή ψυχικές παθήσεις

β) Οι Έλληνες/ίδες υπήκοοι ή ομογενείς, καθώς και αλλοδαποί/ες που γεννήθηκαν και διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα, ή κατέχουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Ελληνικής γλώσσας, τουλάχιστον Β1 επιπέδου.

γ) Οι υποψήφιοι/ες οι οποίοι/ες δεν πρέπει να έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στη Σχολή ΑμεΑ τα τελευταία οκτώ (8) σχολικά έτη.

δ) Οι υποψήφιοι να έχουν βεβαίωση ανεργίας.

Ειδικότητες / Τμήματα 
Για σπουδαστές αποφοίτους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης 
Πηλοπλαστική – Τουριστικά Κεραμικά
Ξυλουργική – Έπιπλα Κουζίνας  
Δερμάτινες τσάντες και μικρά αξεσουάρ – Φο Μπιζού 
Εικόνες Αγιογραφίας 
Κεραμική (Φάρος Τυφλών) 

Για αποφοίτους Λυκείου 
Υπάλληλος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου 
Σχεδιασμός και Κατασκευή Ιστοσελίδων 
Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων (Τηλεκατάρτιση) 
Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων (Φάρος Τυφλών)